Hallo allemaal,

Om maar met de deur in huis te vallen…. netJEwerk gaat stoppen met haar (jobclub) activiteiten…..

Voor alle duidelijkheid: dat is absoluut niet omdat we niet meer enthousiast zijn en zeker ook niet omdat wij niet in ons product en in jullie geloven.

We zijn beretrots op wat er de afgelopen jaren bereikt is; we hebben gezien dat we veel mensen een stapje verder hebben kunnen helpen op het sollicitatie pad. Niet alleen in praktische zin met een goede sollicitatiebrief, CV of pitch maar vooral ook op het mentale vlak. Werkloos worden doet veel met mensen, zeker als dit op een vervelende manier is gegaan. We zagen mensen weer opbloeien en vooral weer in zichzelf geloven en daar werden wij heel blij van.

De situatie op de “sollicitatietrainingen markt” is de afgelopen tijd echter best veranderd.

Zo zijn er steeds meer mogelijkheden voorwerkzoekenden/baanveranderaars om trainingen te volgen. Denk hierbij aan decursus van het UWV, het Wee-Wee Café, 100 Talentvolle vrouwen en de Broekriem. Al deze organisaties worden vrijwel financieel ondersteund en kunnen daardoor hun diensten gratis aan bieden.

netJEwerk moet echter zelf “de broek ophouden”; we hoeven er geen geld aan te verdienen maar willen graag wel quitte spelen. We zien, en dat zal jullie niet zijn ontgaan, dat het steeds lastiger wordt om nieuwe leden te vinden die bereid zijn c.q. de mogelijkheid hebben 25 of 35 uur per maand te betalen.

Ons concept is nog steeds uniek; bij ons kun je namelijk elke week komen en zelfs 2 x per week. Hierdoor leren de leden elkaar kennen, groeit er vertrouwen in de groep, is er oprechte belangstelling voor elkaar maar we zijn ook (opbouwend) kritisch omdat we elkaar verder willen helpen.  

Het was ook geweldig om te zien dat zoveel deelnemers een baan vonden, of beter wisten wat ze nu eigenlijk wilden. Kortom wij kijken mett rots terug op wat we hebben bereikt!

Nog even een paar praktische zaken. Uiteraard stoppen we niet per direct, we gaan door tot de herfstvakantie. In de bijlage vinden jullie het aangepaste programma.

Verder zouden we het echt ontzettend leuk vinden om met iedereen die bij netJEwerk betrokken is/is geweest of ons een warm hart toedraagt, de activiteiten met een spetterend feest af te sluiten.

Dit feest zal zijn op 29 oktober vanaf 19.30 uur en waar anders dan bij het Cafeetje van Marja. Meer informatie volgt dus houd je mail in de gaten.
Voor vragen of opmerkingen schroom niet om contact met ons of mij op te nemen per mail of telefoon.
Sandra Weijers en het hele team van netJEwerk.
Share