Blij met netJEwerk!

Na een onzekere periode was daar de officiële mededeling. Boventallig… Help! Wat nu? Waar te beginnen met mijn zoektocht naar een leuke baan? Er ging van alles door me heen maar met name onzekerheid en angst voerden de boventoon. Het was immers 16 jaar geleden dat ik voor het laatst had gesolliciteerd en in ‘sollicitatieland’ gaat het er inmiddels heel anders aan toe. Komt bij dat de vijver waar werkgevers   nieuwe werknemers kunnen vinden heel groot is en hoe zorg ik dat ik opval als een werkgever heel veel sollicitaties ontvangt.
Met een aantal boeken over solliciteren ging ik thuis aan de keukentafel aan de slag. Wat was dit lastig en het voelde enorm eenzaam. Ik zag door de bomen het bos niet meer en kwam daardoor niet op gang met solliciteren. Ik had ook behoefte aan inspiratie en om ervaringen te delen met andere werkzoekenden. In De Stentor las ik een artikel over netJEwerk en ik werd tijdens het lezen steeds blijer. Dit is precies wat ik zoek!

Tijdens de eerste ochtend werd ik warm ontvangen door Sandra Weijers. Zij gaf mij informatie waar ik echt iets aan had. Na deze ochtend ging ik vol energie naar huis en ben gelijk aan de slag gegaan om mijn LinkedIn profiel te verfraaien. Al snel werd me duidelijk dat netwerken het toverwoord is om een leuke baan te vinden.

Inmiddels ga ik al bijna een jaar met veel plezier naar netJEwerk. Het zijn inspirerende en energie-gevende Jobclubs waarbij ik ook veel over mezelf geleerd heb. Het is fijn om samen met anderen op zoek te gaan naar een leuke baan. Op de donderdagochtenden zijn er wisselende trainers en komen diverse interessante tools aan de orde die helpen bij het solliciteren. Maandelijks is er een netJEzelf-ochtend voor werkzoekenden die al een aantal jobclubs bezocht hebben waarbij vooral aandacht is voor hoe het voelt om intensief te solliciteren maar nog geen baan gevonden te hebben. Naar elkaar luisteren, advies krijgen en herkenning zorgen dat ik na deze bijeenkomsten met nieuwe inspiratie de deu

r uitga. Bij mijn zoektocht naar wat ik wil en wat mijn drijfveren zijn werd ik ook geholpen door een coach die aangesloten is bij netJEwerk. Hij hield me een spiegel voor en heeft me doen inzien om vooral in mogelijkheden te denken.

Elke maand is er een Thema avond. Bijvoorbeeld het maken van een vision board met het thema: “Waar word je blij van?” Samen met anderen creatief bezig zijn is prettig en het was mooi om te ontdekken dat er in mijn leven al veel is waar ik blij van word. Helaas is het me nog niet gelukt om een leuke baan te vinden maar mede door de steun van netJEwerk-collega’s en de trainers blijf ik gedreven op zoek naar een leuke baan die bij me past en dat gaat me lukken!

Suzanne Sträter

Share