De Banenmarkt

Met gemengde gevoelens maar ook met een plan, ging ik laatst naar de banenmarkt in het Omnisport. Het plan was om een omscholingstraject te judivinden in de techniek. De Techniek. Helaas geldt ook in De Techniek dat je van jezelf moet weten WAT je dan precies wil doen in De Techniek. Ook dat is namelijk een breed begrip. Ik ben van mening dat heel veel dingen je zouden kunnen liggen . Als je dat maar ontdekt. Als je het maar eens kunt proberen. Misschien ben ik bijvoorbeeld best goed met geiten. Om maar iets te noemen.

Deze week was De Week Van De Techniek. Dus technische bedrijven houden open dagen voor een kijkje in de keuken. Ik vertelde dat aan een dame die overigens erg pro was wat betreft vrouwen in De Techniek. Vriendin D. en ik zeiden dan ook meteen: Ok, doe ons maar een baan. Met opleiding graag.
Ook hier werkt het helaas anders. De open dagen zijn vooral bedoeld voor net van school gekomen VMBO-ers. Ik zie mezelf al zitten in de klas tussen die kids… Ik zou het kunnen hoor daar niet van…

Ik sprak een meneer van een technisch uitzendbureau en hij stuurde me naar huis met de opdracht eerst maar eens uit te zoeken ‘wat ik nou precies wil’. Ik dacht dat ik dat nou net had bedacht, Iets in De Techniek…! Nou ja, goed, een naaimachine is ook best technisch, toch?

Mijn bezoek aan de banenmarkt was overigens toch wel inspirerend, want ik maakte een praatje met een trainer van een netwerkclub (netJEwerk) waar ik eerder een zes-weekse cursus had gevolgd. Zij zette me toch weer aan het denken: Kijk niet zozeer naar het aanbod aan banen en de functies maar kijk naar wat je kan en vooral naar waar je blij van wordt. Waar word je blij van…. Van oude bekenden ontmoeten en spontaan weer afspreken om te borrelen. Van het aanbod van de trainer om blogs te schrijven voor hun nieuwsbrief…
Toch andere dingen dan De Techniek. Maar hee, als ik niet naar de banenmarkt was gegaan had ik Weslie nu niet in mijn hoofd. Ik ga morgen opschrijven waar ik blij van word. Eén heb ik er al: Van Weslie!!

Judi Wammes

Share