Nieuws & Blog


Hallo allemaal,

Om maar met de deur in huis te vallen…. netJEwerk gaat stoppen met haar (jobclub) activiteiten…..

Voor alle duidelijkheid: dat is absoluut niet omdat we niet meer enthousiast zijn en zeker ook niet omdat wij niet in ons product en in jullie geloven.

We zijn beretrots op wat er de afgelopen jaren bereikt is; we hebben gezien dat we veel mensen een stapje verder hebben kunnen helpen op het sollicitatie pad. Niet alleen in praktische zin met een goede sollicitatiebrief, CV of pitch maar vooral ook op het mentale vlak. Werkloos worden doet veel met mensen, zeker als dit op een vervelende manier is gegaan. We zagen mensen weer opbloeien en vooral weer in zichzelf geloven en daar werden wij heel blij van.

De situatie op de “sollicitatietrainingen markt” is de afgelopen tijd echter best veranderd.

Zo zijn er steeds meer mogelijkheden voorwerkzoekenden/baanveranderaars om trainingen te volgen. Denk hierbij aan decursus van het UWV, het Wee-Wee Café, 100 Talentvolle vrouwen en de Broekriem. Al deze organisaties worden vrijwel financieel ondersteund en kunnen daardoor hun diensten gratis aan bieden.

netJEwerk moet echter zelf “de broek ophouden”; we hoeven er geen geld aan te verdienen maar willen graag wel quitte spelen. We zien, en dat zal jullie niet zijn ontgaan, dat het steeds lastiger wordt om nieuwe leden te vinden die bereid zijn c.q. de mogelijkheid hebben 25 of 35 uur per maand te betalen.

Ons concept is nog steeds uniek; bij ons kun je namelijk elke week komen en zelfs 2 x per week. Hierdoor leren de leden elkaar kennen, groeit er vertrouwen in de groep, is er oprechte belangstelling voor elkaar maar we zijn ook (opbouwend) kritisch omdat we elkaar verder willen helpen.  

Het was ook geweldig om te zien dat zoveel deelnemers een baan vonden, of beter wisten wat ze nu eigenlijk wilden. Kortom wij kijken mett rots terug op wat we hebben bereikt!

Nog even een paar praktische zaken. Uiteraard stoppen we niet per direct, we gaan door tot de herfstvakantie. In de bijlage vinden jullie het aangepaste programma.

Verder zouden we het echt ontzettend leuk vinden om met iedereen die bij netJEwerk betrokken is/is geweest of ons een warm hart toedraagt, de activiteiten met een spetterend feest af te sluiten.

Dit feest zal zijn op 29 oktober vanaf 19.30 uur en waar anders dan bij het Cafeetje van Marja. Meer informatie volgt dus houd je mail in de gaten.
Voor vragen of opmerkingen schroom niet om contact met ons of mij op te nemen per mail of telefoon.
Sandra Weijers en het hele team van netJEwerk.
Share

Tijdens onze informatie bijeenkomst van 25 augustus jl. hebben we Anieta Scholten leren kennen. Zij heeft een prachtige blog geschreven over haar ervaring met netJEwerk. Uiteraard delen we deze graag met je.

http://www.werkenvanuitpassie.nl/als-je-stilzit-gebeurt-er-niets/

Veel leesplezier.

Share

We kijken echt met heel veel plezier terug op de reünie die 25 juni plaatsvond in het Cafeetje van Marja. De foto’s spreken voor zich, het was erg gezellig! Geweldig dat er ook zoveel oud-leden waren, er is veel gelachen maar er waren ook serieuze gesprekken. De komst van Ronald bracht even een muzikaal intermezzo. Lekker meezingen op ouderwetse smartlappen! Kortom het was goed toeven in de tuin van het Cafeetje van Marja met tussen de verhalen door een lekkere barbecue. Top!

Share

Door Lydia Posthumatweet before twitter

Uit mijn netJEwerk netwerk (en daarbuiten) krijg ik geregeld vragen over Twitter.

Hoe werkt Twitter? Waarom moet ik twitteren? Hoe zet ik Twitter in voor mijn bedrijf? Hoe kan ik met Twitter een baan vinden? Wat is het nut van Twitter?

De een heeft vragen omdat ze niet zomaar het onbekende dorp twitter willen binnenvallen. De ander vraagt, omdat hij zich suf twittert en niet eruit haalt wat er, volgens diegene, inzit. Laat ik alvast één vraag beantwoorden: je ‘moet’ van mij niet twitteren!

Mocht je dat wel willen dan mag je verder lezen en kom je misschien een paar nuttige tips tegen.

Lees verder…

 

Share

In 2014 ben ik door een reorganisatie werkloos geworden. Het was een heftige tijd. Gelukkig had ik vanuit mijn werkgever een outplacementtraject aangeboden gekregen waar ik dankbaar gebruik van heb gemaakt.


Maar ja, na zo’n traject val je in een gat. Solliciteren, je cv aanpassen, omgaan met veel afwijzingen en netwerken….
En ja, hoe doe je dat eigenlijk? Ik ben zeer actief geweest op LinkedIn en daar kwam ik Sandra Weijers tegen die
netJEwerk heeft opgericht.

Na wat mail over en weer, ben ik op donderdagochtend naar Apeldoorn gegaan en heb een Jobclub meegemaakt. Er
komen belangrijke onderwerpen aan de orde en je komt in contact met diverse mensen. Dit was voor mij een goede
combinatie en ik ben elke donderdagmorgen naar NetJEwerk gegaan. Lees verder,,,

Wij hebben het over heel diverse onderwerpen gehad, maar ook over je gevoelens van het nergens meer bij horen. Je beleeft niet veel, je staat aan de kant en kijkt toe. Maar, hoe moet je de tijd doorbrengen en wat kun je doen om je fijner te voelen? Deze zaken komen allemaal aan bod en worden door goede trainers behandeld.

Het was een toegevoegde waarde kan ik zeggen. Ten eerste heb je contact met mensen die tegen dezelfde dingen aanlopen en dus goed begrijpen wat het betekent geen werk te hebben. Ten tweede is alles vertrouwelijk, wat er ook aan de orde komt, het blijft binnen de muren van netJEwerk en dat is erg fijn.

Sinds maart heb ik een baan! Ja, echt waar. Ik kon het haast niet geloven.
Alle mensen van netJEwerk, bedankt voor jullie trainingen en luisterende oren! Ik wens jullie veel succes met deze club en hoop dat er veel mensen werk mogen vinden.

Groet,

Lylian

Share

Mijn naam is Gé Kiers-Deelstra en ik ben sinds mei 2014 verbonden aan netJEwerk als trainer en coach.Gé Kiers-Deelstra

Ook ik ben op zoek naar een vaste baan, maar helaas ben ik in het afgelopen jaar nergens opgeroepen voor een gesprek. Mijn leeftijd speelt hierin zeker een rol, maar wellicht ook het feit dat ik wil doen wat ik het liefste doe: trainingen geven aan groepen en het coachen van individuele personen.

Ik ben met veel plezier als vrijwilliger bij netJEwerk bezig. Ik vind het leuk om mijn onderwijsachtergrond te kunnen gebruiken om de onderwerpen op een speelse manier dicht bij de deelnemers te brengen. Voor mij is het belangrijk dat iedereen zich kan laten horen, kan groeien in wat hij/zij wil leren en dat voelbaar wordt dat je er mag zijn.

Vanuit de trainingen over de harde kant van het solliciteren zet ik me ook in als lifecoach. Ik ga met deelnemers naar buiten, waar we al wandelend een struikelblok of probleem verkennen. Het kan gaan over het verwerken van verdriet over de verloren baan, de vraag welke nieuwe weg iemand kan inslaan, het opnieuw ervaren van zelfvertrouwen of andere persoonlijke coachvragen. Lopend in het bos gebruik ik de natuur als tweede coach om antwoorden te ontdekken en ruimte voor nieuwe ideeën te maken.

Het concept van netJEwerk om op een laagdrempelige manier mensen verder te helpen naar het zoeken van werk en zingeving in hun leven omarm ik helemaal. Het werken in een team van mensen die allemaal vanuit hun eigen expertise een bijdrage leveren aan netJEwerk vind ik heel plezierig. Dat we dit allemaal als vrijwilliger doen geeft wel aan dat we graag ons steentje willen bijdragen aan het professionaliseren en optimaliseren van netJEwerk!

Share

Blij met netJEwerk!

Na een onzekere periode was daar de officiële mededeling. Boventallig… Help! Wat nu? Waar te beginnen met mijn zoektocht naar een leuke baan? Er ging van alles door me heen maar met name onzekerheid en angst voerden de boventoon. Het was immers 16 jaar geleden dat ik voor het laatst had gesolliciteerd en in ‘sollicitatieland’ gaat het er inmiddels heel anders aan toe. Komt bij dat de vijver waar werkgevers   nieuwe werknemers kunnen vinden heel groot is en hoe zorg ik dat ik opval als een werkgever heel veel sollicitaties ontvangt.
Met een aantal boeken over solliciteren ging ik thuis aan de keukentafel aan de slag. Wat was dit lastig en het voelde enorm eenzaam. Ik zag door de bomen het bos niet meer en kwam daardoor niet op gang met solliciteren. Ik had ook behoefte aan inspiratie en om ervaringen te delen met andere werkzoekenden. In De Stentor las ik een artikel over netJEwerk en ik werd tijdens het lezen steeds blijer. Dit is precies wat ik zoek!

Tijdens de eerste ochtend werd ik warm ontvangen door Sandra Weijers. Zij gaf mij informatie waar ik echt iets aan had. Na deze ochtend ging ik vol energie naar huis en ben gelijk aan de slag gegaan om mijn LinkedIn profiel te verfraaien. Al snel werd me duidelijk dat netwerken het toverwoord is om een leuke baan te vinden.

Inmiddels ga ik al bijna een jaar met veel plezier naar netJEwerk. Het zijn inspirerende en energie-gevende Jobclubs waarbij ik ook veel over mezelf geleerd heb. Het is fijn om samen met anderen op zoek te gaan naar een leuke baan. Op de donderdagochtenden zijn er wisselende trainers en komen diverse interessante tools aan de orde die helpen bij het solliciteren. Maandelijks is er een netJEzelf-ochtend voor werkzoekenden die al een aantal jobclubs bezocht hebben waarbij vooral aandacht is voor hoe het voelt om intensief te solliciteren maar nog geen baan gevonden te hebben. Naar elkaar luisteren, advies krijgen en herkenning zorgen dat ik na deze bijeenkomsten met nieuwe inspiratie de deu

r uitga. Bij mijn zoektocht naar wat ik wil en wat mijn drijfveren zijn werd ik ook geholpen door een coach die aangesloten is bij netJEwerk. Hij hield me een spiegel voor en heeft me doen inzien om vooral in mogelijkheden te denken.

Elke maand is er een Thema avond. Bijvoorbeeld het maken van een vision board met het thema: “Waar word je blij van?” Samen met anderen creatief bezig zijn is prettig en het was mooi om te ontdekken dat er in mijn leven al veel is waar ik blij van word. Helaas is het me nog niet gelukt om een leuke baan te vinden maar mede door de steun van netJEwerk-collega’s en de trainers blijf ik gedreven op zoek naar een leuke baan die bij me past en dat gaat me lukken!

Suzanne Sträter

Share

De Banenmarkt

Met gemengde gevoelens maar ook met een plan, ging ik laatst naar de banenmarkt in het Omnisport. Het plan was om een omscholingstraject te judivinden in de techniek. De Techniek. Helaas geldt ook in De Techniek dat je van jezelf moet weten WAT je dan precies wil doen in De Techniek. Ook dat is namelijk een breed begrip. Ik ben van mening dat heel veel dingen je zouden kunnen liggen . Als je dat maar ontdekt. Als je het maar eens kunt proberen. Misschien ben ik bijvoorbeeld best goed met geiten. Om maar iets te noemen.

Deze week was De Week Van De Techniek. Dus technische bedrijven houden open dagen voor een kijkje in de keuken. Ik vertelde dat aan een dame die overigens erg pro was wat betreft vrouwen in De Techniek. Vriendin D. en ik zeiden dan ook meteen: Ok, doe ons maar een baan. Met opleiding graag.
Ook hier werkt het helaas anders. De open dagen zijn vooral bedoeld voor net van school gekomen VMBO-ers. Ik zie mezelf al zitten in de klas tussen die kids… Ik zou het kunnen hoor daar niet van…

Ik sprak een meneer van een technisch uitzendbureau en hij stuurde me naar huis met de opdracht eerst maar eens uit te zoeken ‘wat ik nou precies wil’. Ik dacht dat ik dat nou net had bedacht, Iets in De Techniek…! Nou ja, goed, een naaimachine is ook best technisch, toch?

Mijn bezoek aan de banenmarkt was overigens toch wel inspirerend, want ik maakte een praatje met een trainer van een netwerkclub (netJEwerk) waar ik eerder een zes-weekse cursus had gevolgd. Zij zette me toch weer aan het denken: Kijk niet zozeer naar het aanbod aan banen en de functies maar kijk naar wat je kan en vooral naar waar je blij van wordt. Waar word je blij van…. Van oude bekenden ontmoeten en spontaan weer afspreken om te borrelen. Van het aanbod van de trainer om blogs te schrijven voor hun nieuwsbrief…
Toch andere dingen dan De Techniek. Maar hee, als ik niet naar de banenmarkt was gegaan had ik Weslie nu niet in mijn hoofd. Ik ga morgen opschrijven waar ik blij van word. Eén heb ik er al: Van Weslie!!

Judi Wammes

Share

Spreekuur bij netJewerk! Belangstellenden zijn elke laatste dinsdag van de maand tussen 11.00 en 12.30 uur welkom voor een kosteloos en vrijblijvend advies over solliciteren en netwerken.. netJEwerk helpt werkzoekenden en baanveranderaars met het maken en verbeteren van het cv en online profiel. Een goed cv en online profiel kunnen helpen onderscheidend te zijn en zo bijdragen aan een goede sollicitatie. Stel tijdens het spreekuur gratis en vrijblijvend vragen over het opstellen van een cv, werk zoeken en solliciteren.

Share

NIEUW: In samenwerking met de Apeldoorn Business Campus starten we vanaf vrijdagochtend 13 februari met een pilot voor ZZP-ers/starters/ondernemers. Een 2 wekelijkse terugkerende acquisitieochtend. Ben je net gestart vanuit een WW-positie dan ben je natuurlijk ook van harte welkom! Er bestaat behoefte om de bekende ‘stok achter de deur’ aan te bieden voor de ondernemer als het gaat om acquisitie.

Ons aanbod: vrijdagochtend, om de 2 weken, van 09.00-12.00 uur faciliteren we je met een ruimte op de 1e etage, is er koffie/thee aanwezig, onder begeleiding van Sandra Weijers en ga jezelf daadwerkelijk aan de slag met acquireren. Dus geen uitstelgedrag meer, maar gewoon doen! Aan de slag! Voor meer informatie, klik hier.Bezwaren-300x205

Share