Succesverhalen


Met veel trots delen we graag een aantal successen van onze kandidaten.

Mijn NetJEwerk loopbaan
carecom

Ontslagen. En nu? De eerste tijd ben je druk bezig met van alles en nog wat. De tijd vliegt. WW aanvragen, sollicitatie activiteiten op tijd invullen, want anders riskeer je een boete. Tijd voor jezelf nemen is ook heel belangrijk, maar ja hoe doe je dat? Uitslapen? Tv kijken? Op internet speuren naar een baan? Dat gaat snel vervelen zal ik je vertellen. Alle afwijzingen die volgen op al jouwsollicitatiebrieven werken niet echt motiverend, maar eerder deprimerend (als je al vacatures kan vinden).

Het gevoel dat je alles alleen moet doen en er niemand met je meedenkt, is niet fijn.
Via het UWV naar de banenmarkt in het Omnisportcentrum dan maar. Niet geschoten is altijd mis. En daarbij komt; ik heb toch tijd zat, nietwaar? Gangen vol met stands van werkgevers, uitzendbureaus, CV makers en sprekers over sociale media. Af en toe maakte ik een praatje bij een stand. Maar veel wijzer werd ik er niet van. Totdat ik daar de stand van NetJEwerk tegen kwam. Netwerken voor
vrouwen, dat lijkt me wel wat!

Ontmoetingen in een knus cafeetje, met een warm drankje, heerlijk. Echt wat voor mij dacht ik bij mezelf. Mijn vermoeden bleek gelukkig te kloppen. Sandra verwelkomt
me met open armen. Het thema is LinkedIn. Ik had al een account, maar wat kan je er allemaal mee?
Dat leerde ik bij NetJEwerk! Eindelijk had ik het gevoel dat ik er niet alleen voor stond. Ik kon ergens
heen met al mijn vragen. Ieder heeft haar eigen verhaal, en daar leert de ander dan weer van. En
alles blijft tussen de vier muren van NetJEwerk, ook heel belangrijk.

Er volgden nog heel veel leerzame thema’s en heel veel liters koffie en thee. NetJEwerk werd een standaard activiteit in mijn agenda. Zonder NetJEwerk is de week niet compleet. Maar nu. Een baan. HELP! Best spannend zeg. Uit je vertrouwde ritme, niet meer netwerken met de dames op donderdagochtend. Het werken zal wel weer wennen, ook omdat ik nu in een andere sector ga werken. In de toekomst zal ik mijn opgebouwde netwerk daarom zeker nog nodig hebben. En dat geeft mij een positief gevoel om aan de slag te gaan bij mijn nieuwe werkgever!
NetJEwerk bedankt!
Madelon van Nunspeet.

Weer positieve energie

Je bent 58 jaar en komt na bijna 42 jaar werken in de WW. Het uitzicht naar werk is dan sowieso niet rooskleurig, vooral niet in deze tijd.

Toen kwam netJEwerk! Hans las een bericht in de krant en attendeerde mij erop.Tiny

Eerst maar eens kijken of het wat voor me is. Begin februari was het de eerste keer dat ik er binnenstapte.

Door de hartelijke, spontane en openhartige ontvangst voelde ik mij meteen welkom. Vanaf toen is de donderdagmorgen voor mij netJEwerk-morgen. Of het nu gaat om delen van ervaringen, support bij sociale media vragen, zoeken naar vacatures, het maakt niet uit, om hulp en advies mag je altijd vragen en krijg je.

Ook het gevoel van saamhorigheid door de betrokkenheid en herkenning die er is bij wat iedereen meemaakt en ervaart.

Deze donderdag ochtenden geven mij positieve energie en het gevoel het aan te kunnen.

Door netJEwerk heeft mijn zelfvertrouwen een oppepper gekregen. Tiny Voogd

Ik heb een baan!

In januari kwam ik via twitter in aanraking met Sandra Weijers van netJEwerk, zij zocht een werkzoekende vrouw die het leuk vond om bij Radio Apeldoorn aan een interview mee te werken. Ik vond het een erg leuke ervaring en je kreeg de ruimte om wat over jezelf (soort van elevatorpitch) te vertellen en waar je naar op zoek bent op de arbeidsmarkt.
1245791
Het was erg leuk om met Sandra kennis te maken wat een enorm hartelijke, gedreven en enthousiaste vrouw!
Ik heb me aangesloten bij netJEwerk en ik ervoer de donderdagochtenden als heel prettig. Dit omdat het fijn is met lotgenoten ervaringen uit te wisselen, elkaar te helpen, tips te geven, te wijzen op vacatures, schouderklopjes te geven en te krijgen. En wanneer iemand het even wat moeilijker heeft is er ruimte voor om je verhaal te vertellen en vangt de groep je op.
Ik heb het erg interessant gevonden om deel te nemen aan de verschillende trainingen. Praktisch, zoals linkedin, twitter, sollicitatiebrieven en CV’s schrijven  en workshops/rollenspellen zoals de elevator pitch; waar loop je tegen aan en hoe wil je er mee om gaan. Dit in een open en betrouwbare sfeer waarbij het verbazingwekkend is dat je dingen leert en/of bevestigd ziet waardoor je weer een stapje verder komt.
Hier heb ik zeker wat aan gehad en ik heb fijne contacten opdaan. Maar helaas ben ik niet meer van de partij want…….ik heb een baan!! En een waar ik het erg naar mijn zin heb. Dank jullie wel Sandra en alle netJEwerkers voor alle support en de fijne tijd. Ik kom zeker nog op de maandelijkse borrelavond om te horen hoe het met jullie gaat! Dianna Steenman.
Tip; maak een video van jezelf, klik hier voor de video van Dianna

Wat heeft netJEwerk mij gebracht?

Profiel Diny vrst netJEwerk heeft mij energie gebracht, het bespreken van je eigen onzekerheden t.a.v. je werkloosheid geeft je het gevoel niet alleen te staan. Het meedenken en richting aangeven is erg stimulerend. Het accepteren van mijn werkeloosheid heeft vorm gekregen door mijn aanwezigheid op de bijeenkomsten van netJEwerk. Zeker ook Sandra en de sprekers die er waren hebben hier een groot aandeel in gehad. Verder ervaar ik uit de groep “vertrouwen”, en daardoor kan ik mijzelf zijn. Ik mag om hulp vragen en ik krijg hulp, maar ook advies zonder dit te vragen. Daarnaast kan ik mijn eigen werkervaringen weer delen met anderen en hier word ik dan weer blij van. Kortom netJEwerk is voor mij een stimulans om door te gaan met het vinden van een baan die ik wil en bij me past. Last but not least, het is stimulerend om met een groep vrouwen te praten, te leren en ervaringen te delen. Diny Smit

Werkloosheid gunstig voor je wederopstanding

Boosheid, teleurstelling, onzekerheid. Ik voelde het allemaal toen ik werkloos werd. Geen prettige emoties als je een sollicitatieperiode in gaat. Want solliciteren betekent ook afwijzingen incasseren, terwijl je constant probeert je beste beentje voor te zetten. ‘Wat doe ik fout?’, ‘Waarom kiezen ze niet voor mij?’, zijn gedachtes die dan ook steeds meer opkomen en die je geen goed doen. In je eentje worstel je je daar doorheen, zo goed en zo kwaad als dat gaat. Gelukkig kwam er licht aan de horizon. Ik sloot me aan bij netwerkorganisatie netJEwerk. Een club werkzoekende vrouwen die dezelfde worsteling door maken. Op de inloopochtenden ga je met andere werkzoekenden op zoek naar vacatures. Je kunt overleggen, samen over een vacature kijken, je motivatiebrief door laten lezen en elkaar tips en trucs geven. Ook de maandelijkse workshops over onderwerpen die belangrijk zijn voor het vinden van een baan, zijn interessant en nuttig. Maar het belangrijkste is dat je er niet meer alleen voor staat, dat je samen het rouwproces van werkloos worden door maakt en samen het proces van ontdekken en leren in gaat ‘Wat wil ik met mijn verdere leven?’ ‘Wat zijn mijn talenten?’DSC02685 (2) Een eyeopener voor mij was de 6-weekse netJEwerk-cursus “Goed voorbereid op zoek naar een baan”. Het begon al bij de 1e bijeenkomst, waarin we elkaars talenten moesten beschrijven. Er kwamen talenten bij mij naar boven die ik jarenlang had weggestopt. Maar ik werd ook gewezen op het feit dat ik me afsluit en een muurtje had gebouwd. Het is opvallend dat in een groep vrouwen die elkaar niet zo lang kennen, zo snel je struikelblokken naar voren komen. Daar leer je enorm van. Ook de coaches die fijnzinnig de vinger op je knelpunten weten te leggen, zijn erg waardevol voor je hernieuwd zelfinzicht Wanneer je jezelf weer leert kennen heb je een (nieuwe) toekomst. Je kunt je ‘slechte eigenschappen’ die je ter bescherming hebt opgebouwd van je af schudden en weer frank en vrij het leven aan ondanks al die afwijzingen die je nog gaat krijgen. Mijn conclusie is dan ook: Reken af met het verleden > leer jezelf weer kennen > denk vooral niet dat je het allemaal alleen moet doen. Je wederopstanding is een feit en je toekomst is begonnen! Via Mathijssen.

Social media en mijn weerstand

Omdat ik nogal wat weerstand heb op Social Media en er vanuit mijn omgeving steeds vragen en geluiden komen om er toch maar eens werk van te maken ben ik naar Sandra gegaan met de vraag of zij mij hierin verder kon helpen. Al direct werd ik verrast door haar enorme inzet en enthousiasme, haar kennis over Social Media en haar manier van meedenken. Ze heeft niet geprobeerd mij op enigerlei wijze over te halen. Ze was er vooral op gericht om mij de mogelijkheden te laten zien en aan het denken te zetten over wat ik met Social Media zou willen en waarom. Ondanks dat ik tegen de ochtend op zag heb ik er heel erg van genoten. Door de aanpak van Sandra heb ik meer helderheid gekregen over de mogelijkheden van de diverse Social Media, waar voor nu mijn prioriteiten liggen en welke keuzes daarbij passen. Het heeft mij ertoe uitgenodigd om direct stappen te zetten ook al is dat voor nu nog niet op het gebied van een Social Medium. Dank je wel Sandra. Irmgard Cottaar www.irmgardcottaar.nl

imkeMiniworkshop LinkedIN

Vorige week dinsdag heb ik een mini workshop van een uur gevolgd bij Sandra Weijers over LinkedIn. Ik sta al een half jaar op LInkedIn maar heb voor mezelf niet duidelijk wat je met LinkedIn kunt doen. Sandra en ik hebben samen mijn profiel en instellingen bekeken. Met een hoofd vol tips en nieuwe ideeën ben ik thuis gekomen. Mijn profiel kan anders, wat enthousiaster en duidelijker en dat begint met te weten wat je wilt en kunt. Gelijk een moment om ook te gaan sleutelen aan mijn elevator pitch. Ik kan mijn netwerk veel meer vergroten door actief profielen te bekijken en hiermee connectie te maken. Door een aanpassing kan ik nu ook zien wie mijn profiel heeft bekeken. Heel verrassend! Hier weer op reageren, is ook een manier om je netwerk uit te breiden. Ik ga aan de slag! Imke Steinhauer

netJEwerk geeft mij steun!

Eind 2013 werd duidelijk dat ik na 3 tijdelijke contracten in de zorg geen vaste aanstelling zou krijgen. Tot nu toe was ik van de ene baan in de andere ‘gerold’ en had ik inmiddels 15 jaar ervaring opgedaan.  Met de huidige ontwikkelingen blijkt het echter veel moeilijker om passend werk te vinden. Via mijn man kwam ik in contact met Sandra Weijers. In een persoonlijk gesprek vertelde zij enthousiast over haar concept en de mogelijkheden om te verbinden. Inmiddels bezoek ik al weer 2 maanden op donderdagochtend de inloopochtend. In eerste instantie voelde het wat onwennig, omdat ik niet gewend was te praten over mijn werkloosheid en de onzekerheden die daarbij horen. bea Het blijkt echter heel prettig om ervaringen te delen. Inmiddels hebben we al aardig wat opgebouwd met elkaar en helpen we elkaar in de zoektocht naar werk. De laatste weken krijgen we veel informatie van een ervaren loopbaancoach: heel zinvol! Voor mij is netJEwerk momenteel echt net je werk: het voelt goed als ik op donderdagochtend met m’n laptop die kant op ga. Ik vind het een mooi project!. Bea de Kruijk

netJEwerk kwam ik tegen op Linkedin.com en maakte me nieuwsgierig.

martine witteveenIk, als werkzoekende, was al bewust bezig met bezoeken van Open Coffee, nieuwe mensen ontmoeten en via sociale media contacten en informatie op te doen over vacatures, solliciteren en wat er meer langs kwam. netJEwerk sprak me gelijk aan omdat het een vrouwennetwerk is, het straalde een grote betrokkenheid uit, de veelzijdigheid van de deelnemers en de verschillende workshops die er georganiseerd worden. Dit was het beeld wat ik online kreeg. De workshop ‘hoe presenteer je je nog beter met je CV’ was de aanleiding om eens in levende lijve kennis te gaan maken. Wat een fantastische kennismaking! De energie, de deskundigheid, alle ervaringen die er gedeeld werden en met zoveel respect voor elkaar. Ik was en ben daar nog steeds diep van onder de indruk. De netJEwerk dames hebben me de afgelopen maanden zoveel steun, vertrouwen, kennis en plezier gegeven! Tijdens de bijeenkomsten maar ook op twitter en Facebook. De ‘gun-factor’ is enorm. Ik hoop daar aan bij te mogen blijven dragen! Martine Witteveen

netJEwerk en ik

esmeraldaEen uitnodiging werd een bezoek. Het bezoek werd een vaste prik in mijn agenda.Je kent het vast wel. Een uitnodiging van een vriendin om te komen naar iets. Iets waarvan je niet weet wat het is, maar je gaat vanwege je vriendin. Zo kwam ik bij netJEwerk.

Mijn doel was om iets te leren over de arbeidsmarkt en of netwerken wel wat voor mij is. Netwerken blijkt helemaal niet moeilijk. Iedereen kan een drankje drinken, luisteren naar de mensen om je heen & af en toe een mening geven. Ik dus ook.

Die arbeidsmarkt alleen… Wat een ingewikkeld iets. Dat begrijp ik niet in één, twee, drie avonden.  netJEwerk de perfecte plek voor vrouwen om zakelijke dromen tot werkelijkheid te laten komen. Esmeralda Petrus

Afwijzing na afwijzing

netJEwerk is voor mij toch wel een echte ervaring geweest en nu nog steeds. Ik zat al een paar maanden thuis na te zijn ontslagen en ik wist even niet wat ik moest gaan doen. Zoeken naar werk was best een hele opgave en er kwam maar niets positiefs uit…afwijzing na afwijzing. In de tussentijd was ik een plan aan het smeden om iets met het internet te gaan doen, websites bouwen, websites vindbaar maken op zoekmachines, maar niets was nog concreet.

Toen kwam Sandra om de hoek. Ik kreeg via Linkedin een berichtje van haar of ik eens een sociale media workshop wilde doen bij netJEwerk. Ik had nog nooit van netJEwerk gehoord dus ik was wel benieuwd maar wilde eerst ‘de kat uit de boom kijken’.

Sindsdien ben ik er elke donderdagavond en sinds maandag 3 juni 2013 ben ik mijn eigen bedrijf BAS (Build Advise Support) gestart. Ik kreeg zoveel inspiratie mee van al die bijeenkomsten dat ik de stoute schoenen had aangetrokken en aan de slag ging met mijn BAS.

Ik ben nog steeds blij dat ik netJEwerk heb gevonden en Sandra Weijers heb leren kennen en zoveel meer mooie vrouwen die nu ook in mijn netwerk zitten. Want wat is netJEwerk zonder netwerken? Groet, Wendy Muller

Netwerken

Alles op de rit! Als nagelstyliste werkte ik in mijn eigen salon. Een leuk klantenbestand en toen… viel de grond onder mijn voeten weg. Alles niet meer op de rit! Om een lang verhaal kort te maken…Last van schouder en pols, een veel voorkomend probleem onder nagelstylisten. Besluit moeten nemen om de helft van mijn klanten ergens anders onder te brengen. Werken in de salon met dat aantal klanten wat ik aankon. En tijd over………………maar daar was ik ergens ook weer blij mee. Ik kon dat wat al jaren in mij hoofd zat uit gaan werken. Het idee was er en in mijn hoofd was het al helemaal uitgewerkt! Maar 50 jaar, niet opgegroeid met internet, een pc hebben maar niet verder komend dan de aan en uit knop, is niet erg handig als je besluit om op internet iets te beginnen.Marja

Via een vriendin kwam de naam Sandra Weijers als helpende hand voorbij. Ze deed iets met netwerken? Ook weer zoiets waarvan ik dacht…wat is dat?

Oké gewoon even bellen en een paar dagen later zat Sandra aan mijn keukentafel. Ik zou privé les krijgen in social media!….was de bedoeling. Binnen tien minuten was ze er al achter dat ik iets moois in mijn hoofd had maar dat ik toch echt eerst maar eens moest beginnen bij het begin. Ze heeft veel dingen uitgelegd en ik begreep in de drie uur die ze bij me was dat ik anders moest starten. En dat het handig zou zijn als ik eens op een netwerkavond zou komen. Enkele weken later ging ik er op een donderdagavond heen en nu is het een vaste wekelijkse afspraak in mijn agenda. Wat heb ik daar veel geleerd! En leer ik iedere keer weer bij. En wat zie ik daar mooie dingen gebeuren! Zelf leerde ik netwerken; iets waar je tegenwoordig veel aan hebt. Je spreekt mensen die voor jou iets kunnen betekenen. Ook kun jij zelf anderen weer helpen. Want iedereen heeft kwaliteiten en die deel je op zo’n avond met anderen. Wat mij altijd het meest verbaast, en wat ik een geweldige ervaring vind, is dat ik mensen zie opbloeien, zie dat ze in zichzelf gaan geloven. Het is mooi om te zien dat netwerken bij netJEwerk voor velen voelt als thuiskomen. Marja de Krosse Eigenaresse van www.abeautifulnail.nl April 2013 ben ik gestart met Mooi voor de vrouw.

Bookmark and Share

Share